Als gevolg van de lock-down waren de afgelopen maanden alle plaatselijke- en regionale archieven gesloten. Nu in Nederland weer steeds meer publieke instellingen worden heropend, betekent dit dat onze vooronderzoekers deze archieven ook weer kunnen bezoeken. Met een vooronderzoek explosieven stelt T&A vast of er in het onderzoeksgebied sprake is van een verhoogd risico op de aanwezigheid van niet-gesprongen explosieven  uit de Tweede Wereldoorlog,

De archieven vormen een onmisbare schakel in het historisch vooronderzoek naar explosieven (CE) dat door T&A Survey wordt uitgevoerd.  Deze week bezochten we daarom meteen verschillende instellingen door het hele land, zoals te zien op de foto, op zoek naar luchtfotos, kaarten en historische documenten.

Helaas zijn nog niet alle archieven opengesteld. Voor het vooronderzoek explosieven raadplegen we ook archieven in het buitenland (o.a. Duitsland en Groot Brittanië), bijvoorbeeld voor luchtfoto’s, waar andere regels gelden t.a.v. het heropenen van de dienstverlening. We hopen dat ook deze archieven snel weer hun deuren zullen openen.