TISA® 3D Borehole Radar project

De TISA 3D Borehole Radar is een geofysische techniek die de omgeving van een boorgat 3D en met hoge resolutie in kaart brengt. Toegepast in een enkel boorgat combineert de TISA 3D alle voordelen van grondradar technieken in één apparaat:  hoge resolutie data, directionele informatie en een penetratiebereik tot 15 meter.

TISA 3D is een baanbrekende technologie omdat het de eerste techniek is die radaronderzoek mogelijk maakt op grote diepte, met een zeer hoge nauwkeurigheid en in moeilijke omstandigheden. T&A was verantwoordelijk voor het ontwerp, de bouw, de software en het testen. Onderaannemer TNO-D & V (Defensie en Veiligheid) heeft de radar elektronische component van de sonde ontwikkeld.

Ontwikkeling in 2 fasen

De ontwikkeling van de TISA 3D Borehole Radar bestaat uit twee fasen. Fase 1, de ontwikkeling van het TISA 3D prototype voor de detectie van metalen objecten in boorgaten tot een diepte van 100 meter, is met succes voltooid en getest. T&A gaat nu door naar fase 2: De ontwikkeling van de full-service tool voor gebruik in boorgaten tot een diepte van 4.000 meter voor het in kaart brengen van olie- en gasreservoirs.Vergelijking met andere technieken

Lees meer

Toepassing: Olie & Gas reservoir karakterisering

Lees meer

Toepassing: Mijnbouw

Lees meer

Toepassing: Detectie van geothermie

Lees meer

Toepassing: Geotechnisch onderzoek

Lees meer

Toepassing: Opmeten van jetgroutkolommen

Lees meer

Toepassing: Tunnel Track Exploratie

Lees meer

Toepassing: Explosievendetectie

Lees meer

Benieuwd wat T&A Survey voor u kan betekenen?

Onze onderzoeken worden uitgevoerd door een deskundig, multidisciplinair team en T&A heeft de nieuwste geofysische meettechnieken in huis. Hierdoor bieden wij altijd de hoogste kwaliteit tegen een gunstige prijs!
contact