Opleidingen Opsporen Ontplofbare Oorlogsresten

Vraag offerte aan

Opleidingen Opsporen Ontplofbare Oorlogsresten

Explosieven /  Opsporing Ontplofbare Oorlogsresten (OOO) certificaten behalen? T&A Survey verzorgt al meer dan 10 jaar opleidingen voor de certificering van explosievendeskundigen op verschillende niveaus. Inmiddels hebben enkele honderden cursisten bij ons een opleiding gevolgd en het examen met goed gevolg afgelegd. Wij verzorgen opleidingen voor individuen en voor bedrijven in zowel Nederlands als Engels. Onze deskundige cursusleiders hebben jarenlange theoretische en praktische ervaring op het gebied van het detecteren en benaderen van Ontplofbare Oorlogsresten.

Nu ook online!

Samen met BC Opleidingen werken wij momenteel aan het online beschikbaar maken van onze cursussen. Op deze manier kunt u zich aan de hand van heldere leerstof en uitgebreid oefenmateriaal, op uw eigen tempo, wanneer en waar het u uitkomt, voorbereiden op het examen. De cursus Basiskennis Opsporing Ontplofbare Oorlogsresten is inmiddels beschikbaar in onze digitale leeromgeving. Binnenkort volgen ook de cursussen Basiskennis VOMES en Assistent deskundige OOO.

Cursusaanbod

T&A verzorgt de theoretische opleiding en praktische voorbereiding op de examens voor de de volgende certificaten:        


T&A Suvey is een  CS-OOO gecertificeerd bedrijf. Onze opleidingen zijn geheel gebaseerd op de eind- en toetstermen van Stichting VOMES en voldoen aan de examenuitvoering van de centrale en onafhankelijke examenstructuur voor het examineren van personen die werken met explosieve stoffen en personen die ontplofbare oorlogsresten opsporen. 


Basiskennis VOMES

Iedereen die werkzaamheden verricht met explosieve stoffen, maar voor wie geen registratieplicht bestaat op de competentieniveaus, moet zijn geregistreerd in het Register veilig werken met explosieve stoffen op het competentieniveau Basiskennis VOMES. Het gaat bijvoorbeeld om personen die in een geconditioneerde testomgeving explosieven testen en keuren, assistenten van de diverse springmeester competentieniveaus en om begeleiders van honden die explosieve stoffen en/ of vuurwerk detecteren.

Lees meer

Basiskennis OOO

Bedrijven of instanties kunnen om verschillende redenen te maken krijgen met het opsporen van explosieven/Ontplofbare Oorlogsresten (OO). Personen die in het explosieven werkgebied ondersteunende werkzaamheden verrichten, zonder dat zij daadwerkelijk deelnemen aan het eigenlijke opsporingsproces, zoals machinisten, grondwerkers en toezichthouders, dienen over het certificaat Basiskennis Opsporen Ontplofbare Oorlogsresten (OOO) te beschikken.

Lees meer

Assistent deskundige OOO

Als u zich wilt bekwamen in het explosieven vak, begint u als Assistent deskundige Opsporing Ontplofbare Oorlogsresten (OOO) . Het accent van dit deskundigheidsniveau ligt op het uitvoeren van de explosieven opsporing. De Assistent deskundige OOO werkt altijd onder de directe begeleiding en verantwoordelijkheid van de Deskundige OOO.

Lees meer

Deskundige OOO

Het examen Deskundige Opsporing Ontplofbare Oorlogsresten (OOO) is alleen toegankelijk voor personen die beschikken over het certificaat Assistent deskundige OOO. Daarnaast dient de kandidaat te beschikken over minimaal twee jaar projectervaring als Assistent deskundige OOO, waarin op een aantoonbare wijze ervaring is opgedaan met de onderscheiden onderdelen van het opsporingsproces.

Lees meer

Senior deskundige OOO

De Senior deskundige Opsporing Ontplofbare Oorlogsresten (OOO) geeft leiding aan het explosieven team en is verantwoordelijk voor alle verplichte administratie conform het CS-OOO (voorheen WSCS-OCE). Verder is hij/zij betrokken bij het opstellen van de projectplannen, het beoordelen van de vooronderzoeken, het interpreteren van detectiegegevens en bij de ontwikkeling van nieuwe opsporingsmethoden.

Lees meer

Cursus explosieven/OOO voor medewerkers overheden en bedrijven

Centraal in deze cursus staat de wet- en regelgeving omtrent explosievenonderzoek. Aan de hand van praktijkgerichte casussen van bureau- en veldstudies en aanbestedingen worden alle relevante onderwerpen op interactieve wijze behandeld. De cursus wordt gegeven door een specialist vooronderzoek en een (senior) deskundige OOO.

Lees meer

Bekijk onze projecten hier