De specialisten van T&A zijn niet alleen doordeweeks op weg om de ondergrond in kaart te brengen, ook in het weekend zijn zij in het hele land aan het werk.

Werk je graag buiten? Kom je graag in elke uithoek van Nederland (en misschien wel daarbuiten) en ben je bereid geregeld op locatie te overnachten? Heb je interesse in (offshore) waterbodemonderzoek, explosieven uit de Tweede Wereldoorlog en/of (milieukundig) bodemonderzoek? Wil je je blikveld verbreden en ben je klaar voor een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou!


T&A voert niet alleen bodemonderzoek uit, maar verzorgt al meer dan 10 jaar opleidingen voor explosievendeskundigen op verschillende niveaus tegen een scherpe prijs. Het aantal in het aantal aanmeldingen groeide afgelopen jaar enorm, en ook dit jaar zet die trend door.


Onze collega Floris vond deze week zijn eerste bom! Na localisering en voorzichtig ontgraven graven bleek het om een Amerikaanse 260-lbs fragmentatiebom van het type AN-M81 te gaan.

Afgelopen donderdag kwamen vertegenwoordigers van de overheid, onderzoeksinstituten en het bedrijfsleven samen om binnen het thema ‘Dijkbeheer onder veranderende omstandigheden’ te praten over uitdagingen en kansen voor het Nederlandse waterbeheer. T&A was met een stand aanwezig.

T&A was voor een interessante klus op St. Lucia in de Caraïben. We hebben de onderzijde van een kade voor cruiseschepen opgemeten.

Vanaf 1 april 2024 is de nieuwe Kwaliteitsnorm Nederlandse Archeologie van toepassing. Met deze nieuwe richtlijn wordt het mogelijk om geofysisch onderzoek in een vroeger stadium toe te passen, en dit biedt grote voordelen.

Dankzij de vele munitievondsten door T&A heeft de Explosieven Opruimingsdienst Defensie het de afgelopen weken extra druk gehad. Mede door een locatie met buitengewoon veel aangetroffen munitie vonden er veel ruimingen plaats.