14 oktober 2019 - Voor de aanleg van nieuwe natuur moet met van alles rekening gehouden worden. Ook met niet-ontplofte bommen, die zijn afgeworpen tijdens de Tweede Wereldoorlog en mogelijk nog in/onder een weiland liggen. Als zo’n bom diep genoeg is (en er hoeft bijvoorbeeld niet geheid te worden), is er niets aan de hand. Maar om dat zeker te weten, moet er ‘explosievenonderzoek’ worden gedaan. Dat gaat nu gebeuren in Bilwijk en het Beijersche.

In de Beijersebocht is er een vermoeden van niet-ontplofte bommen. Daarom wordt daar vanaf 14 oktober 2019 een explosievenonderzoek uitgevoerd door werknemers van T&A Survey. Zij hebben met alle perceeleigenaren/pachters contact opgenomen om afspraken te maken.

De werkzaamheden worden uitgevoerd met een handkar, een klein bootje en een quad met meetkar. De werkzaamheden duren zo’n twee weken.

Vanwege de weersomstandigheden (erg nat) en nog rondlopend vee, is niet exact aan te geven waar, wanneer en op welk perceel of in welk deel van een watergang er wordt gewerkt. Dit wordt dagelijks bepaald in overleg met perceeleigenaren/pachters.