Op donderdag 15 en vrijdag 16 november staat T&A voor de zesde keer op de Reuvensdagen, het grootste jaarlijkse archeologisch congres van Nederland, dit jaar te Vlaardingen. Bodemonderzoeksbureau T&A is gespecialiseerd in het uitvoeren van gecombineerd bodemonderzoek, waarbij archeologisch onderzoek gecombineerd wordt met WOII explosieven of milieukundig onderzoek.

Opgraving molen de Vrijheid
Archeologen van T&A en ADC zijn de afgelopen maanden bezig geweest met het onderzoeken en opgraven van de fundering van een oude molen in Wormerveer. Molen de Vrijheid werd in 1742 gebouwd als pelmolen. Van 1780 tot 1896 deed de molen dienst als oliemolen. De overblijfselen van de molen bestaan voornamelijk uit zogenaamde poeren. Deze poeren dienden al ondersteuning om de krachten uit de molen over te dragen op de ondergrond.

Drones in archeologisch onderzoek
Steeds vaker zorgen drones voor nieuwe inzichten tijdens archeologische opgravingen. Met name bij archeologische onderzoeken en ontgravingen over grote gebieden met veel ondergrondse artefacten, kunnen de opgravingen meer gericht worden uitgevoerd.  T&A Survey Drone Services beschikt over drones en geofysische instrumenten voor het in kaart brengen van (micro)reliĆ«f in het landschap en het zichtbaar maken van archeologische artefacten.

Reuvensdagen raadsel
Het is inmiddels een traditie: het Reuvensdagen Raadsel, waarbij bezoekers een door T&A gevonden object kunnen proberen te identificeren. De juiste oplossing is na de Reuvensdagen te vinden op onze website, met eervolle vermelding van de winnaar. Kom dus langs bij onze stand en waag een poging!