Bron: Trias Westland, 25-09-2017

De afgelopen maanden is flink wat werk verzet op de boorlocatie van Trias Westland. In juni zijn de conductors (beschermhulzen) voor de productie- en injectieput geboord. Daarna zijn de buizen en mantels voor de kabels en leidingen gelegd en is het puingranulaat voor de fundering aangebracht. Intussen was het spannend of de heipalen van ruim 26 meter lang op tijd geleverd konden worden, maar dat zat mee. Half augustus zijn de heiwerkzaamheden gestart, voorspoedig verlopen en inmiddels afgerond.


Basis bijna gereed 
Komende weken worden de bekisting en wapening voor de fundering aangebracht en wordt de boorvloer waterdicht geasfalteerd. In de uitvoering wordt het werkwater naar een aparte silo afgevoerd om te reinigen. Verder worden water, elektra en internet komende maand aangesloten. De basis voor de toren, installaties en het pomphuis is dus bijna klaar.

Bassin

Komende weken staan ook in het teken van het graven van het bassin van 5.000 kuub. Het bassin is bedoeld als tijdelijke buffer voor het water dat over een paar maanden uit de eerste puttest komt. Dit water kan dan nog niet geïnjecteerd worden in de tweede put en wordt in het bassin opgeslagen. Om het bassin stabiel te houden, wordt eerst een stalen damwand geslagen tussen de sloot en één van de dijken van het bassin. Om lekkages te voorkomen, wordt een dubbel zeil in het bassin getrokken. Het bassin zal bestaan uit twee vakken, waarvan één voor de eerste spoeling met water/zand dat gefilterd zal worden.

Boortoren in aantocht!
De boortoren is gearriveerd in de Rotterdamse haven! Deze moet ingeklaard worden (douane) en zet half oktober koers naar de Lange Broekweg. Een groot deel van de toren zit in containers en een deel arriveert met speciaal transport.

Meer over dit project >>