Nu er met bijna 50 tuinders contracten zijn afgesloten voor warmteafname, gaat Trias Westland medio 2017 beginnen met de proefboringen voor het aardwarmteproject. De voorbereidingen hierop, waarbij T&A Survey een belangrijke rol speelt, zijn inmiddels in volle gang.
 
Aanbesteding
Na een grondige voorbereiding is het aanbesteden van de booractiviteiten in de markt een zeer belangrijke stap in een geothermisch project. Het vinden van ge­schikte partijen voor het realiseren van de boringen bleek niet zo eenvoudig voor een geavanceerd systeem als dat van Trias Westland. Als gevolg daarvan is het aanbestedingsproces geëvalueerd en is uiteindelijk besloten het werk op een andere wijze aan te besteden.  

Verdere optimalisatie

De evaluatie hield ook in dat de voorgenomen boortrajecten nogmaals zijn geanalyseerd. T&A Survey heeft het boortraject  technisch gezien nog verder geoptimaliseerd, waardoor de kans op een succesvol geothermisch systeem aanzienlijk is vergroot. Deze verbeterde versie van het boortraject is ook opgenomen in het nieuwe aanbestedingstraject.  

Lees meer over het project >>