Bodemonderzoeksbureau T&A Survey en Remote Sensing specialist Ursus Airborne hebben hun krachten gebundeld in T&A Survey Drone Services. T&A Survey is het eerste bureau in Nederland wat specialistisch bodemonderzoek gaat uitvoeren met drones. Door kennis en ervaring met geofysische en hyperspectrale technieken voor bodemonderzoek te combineren met de nieuwste technologie op het gebied van drones, biedt T&A Drone Services een breed scala aan drone diensten die het mogelijk maken specialistisch bodemonderzoek efficiƫnter, veiliger en tegen een aantrekkelijkere prijs uit te voeren.

Samenwerking

T&A Survey Drone Services gebruikt Unmanned Aircraft Systems (UAS) ofwel drones om in combinatie met verschillende sensoren en geofysische technieken specialistische informatie over de omgeving te verzamelen, processen en interpreteren. De drones worden door ons ingezet voor explosievenopsporing, archeologisch, milieukundig en vegetatie onderzoek, onderzoek voor mijnbouw en geothermie en voor het uitvoeren van inspecties van gebouwen, windmolens of hoogspanningskabels. T&A Survey en Ursus Aiborne beschikken elk over meer dan 25 jaar ervaring in het uitvoeren van (water)bodemonderzoek met geofysische technieken en Remote Sensing.


Voordelen drone onderzoek

Specialistisch bodemonderzoek vanuit de lucht met drones heeft verschillende voordelen. Drone onderzoek levert een beter overzicht op, is veiliger  en sneller dan onderzoek vanaf het maaiveld en maakt het mogelijk om onderzoek te doen in anders moeilijk toegankelijke gebieden. Ten opzichte van onderzoek met bemande vluchten is het gebruik van drones minder kostbaar. Ook zijn de resultaten van betere kwaliteit omdat drones dichter bij het onderzoeksdoel kunnen komen.

Lees meer >>