De TISA® 2D Boorgatradar is alweer ruim een jaar op de markt en nu wereldwijd vertegenwoordigd en ingezet bij verschillende projecten in binnen- en buitenland. Maar ook de ontwikkeling van de TISA 3D Boorgatradar ligt niet stil: T&A heeft de afgelopen jaren onderzoek gedaan naar het bestaande 3D boorgat radar systeem en een groot aantal verbeterpunten opgesteld. Op basis van de resultaten daarvan is besloten een nieuwe 3D boorgat radar te bouwen.

TISA 2D
In september  vertegenwoordigde onze Braziliaanse agent Alphageofisica  de TISA 2D op het 14th International Congress of the Brazilian Geophysical Society in Rio de Janeiro, het belangrijkste geofysische evenement van Zuid Amerika. Momenteel zijn wij bezig met het geven van trainingen in het gebruik van de TISA 2D BHR en de TISAMap software aan geïnteresseerde partijen uit het buitenland.

TISA 3D Prototype
Het ontwerp van het  nieuwe TISA 3D meetsysteem wordt geheel in-house uitgevoerd. De bouw wordt gedeeltelijk  uitbesteed. De belangrijkste verbeteringen betreffen de kwaliteit van de antennesystemen en de uitgezonden signalen. Deze zullen in het nieuwe systeem een kortere pulsvorm hebben met minder ringing. Hierdoor is interpretatie van de data beter mogelijk en is het bereik van de uitgezonden signalen groter geworden. Naast de kwaliteit van de uitgezonden signalen is de hanteerbaarheid van het meetsysteem vergroot.

Deze veranderingen worden nu geïmplementeerd in een compleet nieuw meetsysteem dat naar verwachting in de tweede helft van 2016 beschikbaar zal zijn.

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond de TISA Borehole Radar? Schrijf u in voor de nieuwsbrief!