De gemeente Nijmegen gaat de bodem van het Goffertpark controleren op onder meer oude munitie en archeologische vondsten. Dat gebeurt nu, omdat er door het coronavirus minder activiteiten in het park zijn.

Het Goffertpark heeft volgens de gemeente een rijke historie, die gaat van de Romeinse tijd tot aan de Tweede Wereldoorlog. In de bodem zitten restanten van munitie, kampmaterialen en wapenopstellingen, schrijft Omroep Gelderland.

Vlak voor een concert in 2018 dook al oude munitie op. Bij de opbouw van het podium voor Guns N Roses werd een granaat gevonden. Onderzoek wijst uit dat er vrijwel zeker meer materiaal in de grond zit.

Extra kosten
Een gespecialiseerd bedrijf begeleidt inmiddels de opbouw van concerten, maar dat veroorzaakt wel vertraging en extra kosten. Daarom wil de gemeente alle materialen opsporen en verwijderen.

Experts bekijken eerst in fases de bodem en graven zo nodig materialen op. De werkplekken worden in de nacht met hekken afgeschermd. Waar nodig herstelt de gemeente de bodem en wordt er nieuw gras gezaaid.

De werkzaamheden beginnen volgende week. De klus moet in januari helemaal klaar zijn. Een mooie klus voor T&A en van Heteren!