Duurzame ambities? T&A helpt!

De Nederlandse overheid heeft een nobel streven: in 2020 moet 14% van de energie duurzaam worden opgewekt, met een CO2-reductie van 20%. Een mooi plan, maar zoals het er nu naar uitziet onhaalbaar.

Risicodragende participatie
T&A Survey zet zich in voor geothermie door het voorbereiden, ontwerpen en aanleggen van kwalitatief hoogwaardige geothermiesystemen. Met Green Well Westland in Honselersdijk, het best functionerende systeem van Nederland, heeft T&A bewezen dit ook te kunnen. Maar T&A is bereid nog een stap verder te gaan door risicodragend te participeren in veelbelovende geothermieprojecten. Wij vinden namelijk dat dit logisch is, als je geloof hebt in eigen kunnen. Bovendien laten veel business cases zien dat een redelijk rendement haalbaar is. In deze tijden van moeizame financiering een welkome bijdrage aan het benodigde eigen vermogen!

Onafhankelijk en stabiel
Een ander goed argument om in te zetten op geothermie is de onafhankelijke energievoorziening met stabiele prijzen. Met de inval op de Krim heeft Rusland zich van zijn onbetrouwbare kant laten zien, en wie weet wat er nog volgt. Het gevolg hiervan is onzekerheid door sterk fluctuerende gasprijzen. Met een investering in een geothermiesysteem wordt eigenlijk de energie voor de komende 30 jaar ingekocht. Dit brengt rust voor de ondernemer, en voor zijn bank.