Dijkonderzoek met drones

Deformaties en zwakke plekken in de dijk kunnen met behulp van geofysisch onderzoek op een snelle en efficiënte manier opgespoord worden. Dit kan vanaf het maaiveld maar ook vanuit de lucht met behulp van een drone.

Drone warmtebeelden

T&A Survey Drone Services voert dijkinspecties uit met een drone uitgerust met een Infrarood (IR) thermografie camera. Deze camera levert een thermogram of warmtebeeld, een visuele weergave van de heersende temperaturen op het meetobject. Zwakke plekken in dijken zijn vaak voor het oog nog niet zichtbaar, maar op thermografiebeelden goed te herkennen. Met behulp van de GPS coördinaten van de opnames kunnen de zwakke plekken nauwkeurig gelokaliseerd en versterkt kunnen worden.

Drone LiDAR

Met een LiDAR (Laser Imaging Detection And Ranging) sensor bevestigd onder een drone kan T&A de geometrie van dijklichamen tot in detail vastleggen. De LiDAR sensor meet met een laserpuls de afstand tot punten in de omgeving. Dit resulteert in een puntenwolk van miljoenen punten.  Het eindresultaat is een zeer nauwkeurig 3D beeld van het oppervlak van de dijk.

Drone fotogrammetrie

Fotogrammetrie is het maken van kaarten met een speciale hoge resolutie fotocamera. Door deze lichtgewicht camera aan een drone te bevestigen, worden hoge resolutie digitale 3D luchtfoto’s gegenereerd die vervolgens met speciale software worden verwerkt.


Benieuwd wat T&A Survey voor u kan betekenen?

Onze onderzoeken worden uitgevoerd door een deskundig, multidisciplinair team en T&A heeft de nieuwste geofysische meettechnieken in huis. Hierdoor bieden wij altijd de hoogste kwaliteit tegen een gunstige prijs!
contact